Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2009 11:20 - Учители се срещнаха с кандидат кмета на ГЕРБ в Раднево и депутата Нели Калнева
Автор: gerbsz Категория: Политика   
Прочетен: 2744 Коментари: 0 Гласове:
0



imageКандидатът за кмет на Раднево от ПП ГЕРБ д-р Димитър Димитров изпълни даденото преди седмица обещание да организира среща на учители от миньорския град с депутата от ГЕРБ Нели Калнева. Тя е член на две постоянни комисии в парламента  - на Комисията по образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта и на Комисията по култура.

Аз съм една от вас, защото дълги години съм работила в сферата на образованието. В момента се подготвя новият закон за училищното образование и за нас са полезни всички ваши идеи и предложения, посочи Нели Калнева. С тези думи тя даде тон на непринудения разговор с учители и директори на радневските училища. Тя изложи акцентите в предстоящата образователна реформа – децата да тръгват на 5-годишна възраст на предучилищна градина, за да имат равен старт в първи клас, който стартира от 7-годишна възраст. Ще се въвежда постепенно целодневното училищно обучение, като първо това ще стане в началната степен. Идеята на ГЕРБ е да няма неграмотни българчета. Нужна е и промяна в съдържанието на учебниците, тъй като сега голяма част от тях не отговарят на общественото развитие.

Домакинът на срещата д-р Димитър Димитров, кандидат за кмет на Раднево от ПП ГЕРБ, демонстрира пълно познаване и съпричастност към поблемите на образованието и здравеопазването на района, където работи повече от 20 г. като зъболекар. Той и Нели Калнева отговориха изчерпателно на десетките зададени въпроси. Д-р Димитров подчерта, че предстои пълна реформа в здравеопазването, където ще се акцентира на профилактиката със специално внимание към училищното здравеопазване.   

Кандидатът за кмет на Раднево подчерта, че ще направи всичко възможно за среща с радневци да дойде и министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Бе обявено още, че на 19 октомври предстои и големият предизборен митинг-концерт на ПП ГЕРБ в Раднево. 

   



Тагове:   Нели,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gerbsz
Категория: Политика
Прочетен: 112165
Постинги: 43
Коментари: 0
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930