Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 10:59 - Депутатите на ГЕРБ от Стара Загора се отчетоха за първите си дни в парламента
Автор: gerbsz Категория: Политика   
Прочетен: 2426 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСтарозагорските народни представители от ГЕРБ ще разкрият през следващия месец приемни в по-големите градове от областта, като първо това ще се случи в Стара Загора. Това съобщиха на 31 юни, по време на първата си отчетна пресконференция пред своите избиратели петимата депутати. Недялко Недялков, който участва в състава на постоянната парламентрна комисия по икономика, енергетика и туризъм, заяви, че ще поиска сформирането на временна анкетна комисия за проверка състоянието на дружество "Мини Марица Изток”. Знаем за назначенията, които се направиха в дванайсет без пет и тепърва предстои преразглеждане на работата на Българския енергиен холдинг, самият аз ще използвам следващите дни, за да се запозная в детайли с проблемите в енергетиката, подчерта Недялко Недялков.

По време на пресконференцията Живко Тодоров, който е и заместник-председател на парламентарната комисия по външна политика и отбрана, съобщи още, че военният министър Николай Младенов се е ангажирал в най-скоро време да провери дали има издадена заповед и стартирала ли е процедура за закриване на полигона "Змейово”, или това бе предизборен трик от страна на НДСВ.

До края на следващата седмица ще има яснота и относно името на новия управител на Старозагорска област, каза Живко Тодоров. Номинираните за поста от страна на ГЕРБ са Недялко Недялков, Йордан Николов, Велизар Балабанов, Пламен Русев и Румяна Присадашка. Окончателното решение за назначаването е на Министерски съвет.

"Нямам амбиции за участие в изпълнителната власт", категоричен бе депутатът Иван Колев. Той потвърди, че предстои сериозен анализ на състоянието на бюджета. "Във финансовата комисия, на която аз съм член, очакваме становището на министър Симеон Дянков до дни".

Депутатът Нели Калнева е член на Комисиите по култура; Образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта, а Емил Караниколов участва в Комисията по външна политика и отбрана.

Старозагорските депутати от ГЕРБ потвърдиха, че ще се отчитат поне два пъти месечно пред своите избиратели и медиите за свършената от тях работа.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gerbsz
Категория: Политика
Прочетен: 111774
Постинги: 43
Коментари: 0
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031